Reparation eller udskiftning af forruden

21 juli 2020 Lotte Hindsberg

Et stenslag i en forrude er udover den forskrækkelse man oplever, når der lyder et højt smæld noget af det mest frustrerende man som bilist kan opleve. Den er nogenlunde på højde som når man kommer ud og oplever, at bilens dæk er fladt eller en iskold morgen, hvor man har ekstra travlt har det sneet og den næste time, kan du så bruge på at få sne og rim af bilen. Alt afhængig af hvor stor stenslaget er det muligt at reparere ruden, men hvis stenslaget er større end en 2 kr. bliver man nød til at udskifte hele forruden. 

Reparation af et lille nedslag

Hvis stenslaget er lille er det en god ide at sætte et stykke tape eller et plaster hen over. Det er med til at forhindre at revnen bliver større og du ikke kan nøjes med at få repareret revnen. En mekaniker vil starte med at rengøre ruden for at sikre at limen får bedre fast. Ved hjælp af et vakuum værktøj sikres at selv den mindste del af revnen får lim. Efterfølgende får revnen UV varme. Det får limen til at tørre og fjerner overskyden lim. Hele processen tager omkring 20 minutter. Du kan læse mere her https://www.steentoftauto.dk/.

Udskiftning af forruden ved et større stenslag

Er stenslaget så stort at det ikke kan repareres og det er nødvendigt at udskifte hele ruden, bør du sikre dig at autoværkstedet benytter sig af originale reservedele. Hvis ikke kan bilen falde i værdi og du kan have svære ved at få den solgt på et senere tidspunkt. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker et stenslag. Nogle gør men ikke alle. Det plejer at tage 1-2 dag at få udskiftet en rude, da den skal have tid til at tørre, før det er sikkert at køre i bilen igen.

Flere nyheder