Kontakt dit autoværksted ved et stenslag

Kontakt dit autoværksted ved et stenslag

De fleste bilister har på et eller andet tidspunkt oplevet et stenslag på bilens forrude og når de er færdige med at være forskrækket og har bandet færdige over at bilens forrude er ødelagt er det tid til at kontakte et værksted og få en tid til at få ordnet forruden. Det kan f.eks. være et værksted i Aalborg. 

Hvis du har oplevet et stenslag, er det vigtigt at du kun køre videre så lidt som muligt, da bilens bevægelser kan få ruden til at gå endnu mere i stykker. Har du et rulle tape i bilen kan du med fordel sætte et stykke over revnen, da det mindsker revnens mulighed for at blive større.

Reparation eller udskiftning?

Det er revnens størrelse der afgøre om det er muligt at reparere reven eller om du skal have udskiftet hele forruden. I dag er det lidt mere kompliceret at udskifte en forrude, da der sidder meget elektronik i ruden. Samtidig er det nemmere, hurtigere og billigere at få ruden repareret. Som tommelfingerregel kan ruden repareres hvis revnen er mindre end en 2 kr. 

Mekanikeren renser og limer revnen ved hjælp af et vakuumværktøj, der sikre at hele revnen bliver fyldt med lim. Efterfølgende varmes og tørres limen ved hjælp af UV varme.

Ruden er derefter så god som ny. Det hele tager omkring 15-20 min og kræver blot at bilen står tørt. 

Hvis revnen er større og ruden skal udskiftes, skal du forvente at det tager omkring 2 dage. En dag til at få den rigtige rude hjem og så en dag til udskiftning. Det er vigtigt at det er en original rude. Ruden skal tørre i det meste af en dag før det er sikkert at køre i bilen igen. Husk at undersøge om din forsikring dækker. Det er ikke alle bilforsikringer der dækker stenslag.

Luk menu