Hvorfor skal dit kørekort fornyes?

21 august 2020 Anders Lundtang Hansen

De fleste af os kan hurtigt blive enige om, at det koster knaster at få sig et kørekort, om det er til personbil, lastbil eller motorcykel, selvom langt de fleste får sådan et til førstnævnte.

For mange er det en drøm, der ikke kan gå i opfyldelse hurtigt nok, mens andre gladeligt lever et helt liv, uden de har tilladelse til at føre et maskinelt køretøj, der er stærkere og vildere end en plæneklipper.

Sådan er vi så forskellige.

Det varierer jo også fra land til land, hvor tidligt man må få kørekort, hvad man skal igennem for at få det, hvad det koster og så videre.

Langt de fleste danskere vælger dog at få et kørekort i Danmark, og det kørekort gælder sådan set også i udlandene, så man er godt stillet her.

Men hvis man kigger nærmere på ens kørekort, så vil man se, at det har en udløbsdato, og det er ikke fordi, at det bliver dårligt som madvarer, men det hænger sammen med din alder.

Antaget, at du bliver så gammel, og at du stadig fører bil med videre og vil fortsætte med at have lov til det, så skal du bevise, at du stadig er i stand til at gøre dette fysisk og mentalt.

Det er jo med alderen, at der kommer en del skavanker, som måske gør, at man ikke bør føre et køretøj, men fordi man har gjort det i så mange år, er man måske indbildsk nok til at mene, at det kan man sagtens.

Derfor skal man have fornyet kørekortet og bevise, at man evner og magter at føre det, som det giver tilladelse til.

Så kan det blive forlænget i en periode, indtil man atter skal bevise de samme kundskaber – lige indtil man sætter benene i graven, eller man ikke vil have kørekort mere.

Flere nyheder