Hvad sker der med cykler, der bliver væk?

Hvad sker der med cykler, der bliver væk?

Cykler kan ende mange steder i Danmark, når de forsvinder, og de kan forsvinde af mange årsager, som vi vil komme ind på her.

Der er jo den klassiske med, at man har glemt, hvor man har stillet ens cykel, og så vil den med tiden enten gå så meget i stykker, at den bliver fjernet som skrot, fordi den har stået alt for længe alene, eller den bliver meldt til politiet som hittegods, fordi den ikke har rørt sig særligt længe – eller bliver stjålet.

Det sidste sker især med cykler på Nørrebro, for selvom det er ved at blive et lidt mere pænt kvarter, så hersker der stadig lurvede typer sådan et sted, som ikke er blege for lige at nappe ens cykel og sælge den videre – eller selv bruge den.

Specielt det sidste er meget set og sket i weekenderne, når folk tager i byen, og de skal hjem igen; men der er for langt at gå, det offentlige passer ikke med tiderne, så man kan da lige nappe en ulåst cykel.

Det er mærkeligt, at mange mennesker har sådan en mentalitet, at siden DK er sådan en cykelnation, så er det vel egentlig meget ok, at man låner cykler af hinanden – selvom man ikke har fået lov.

Så kan der ske alt med, at den cykel bliver efterladt et sted, hvor ejermanden ikke ved, at den er. Måske bliver den så fundet igen.

Den kan også blive indleveret hos politiet, hvor man så må prøve sig frem at se, om den er blevet registreret ved en given station.

Er man dog uheldig, kan det være organiseret tyveri, hvor ens cykel bliver sendt til udlandet og solgt videre som hælervare.

Nogle mennesker er også så nederdrægtige, at de dumper dem i en navn eller smider dem til storskrald.

Håb for dig selv, at dette ikke hænder for dig.

Luk menu