Brug god tid på at vælge den rigtige bil

Brug god tid på at vælge den rigtige bil

At købe en brugt bil kan nogle gange vise sig at være et rigtig godt køb og andre gange har man været uheldig og købt “katten i sækken”. Derfor er det en god ide at sætte tid af inden og gøre sit forarbejde godt. Derved har man i det mindste mindsket risikoen for at gøre et forkert køb.

Start med at undersøge hvilke fejl og mangler den type bil du overvejer typisk har. Om det er noget der er nemt at ordne eller om det kræver mange dyre reservedele og lange dage hos mekanikeren.

Derudover er det en god ide at undersøge hvad er prisniveauet og hvad sælges de typisk for. Alene med de 2 punkter er du klædt langt bedre på, når du skal ud og kigge på en brugt bil. Det kunne f.eks. være brugte biler i Ballerup.

Få testet bilen

At en bil er nysynet betyder ikke at den er fejlfri, det betyder blot at den er lovlig at køre i. Få derfor testet bilen inden køb. Det kunne f.eks. være hos FDM. Det er også muligt at tage et forbehold ved køb om at bilen skal til test og evt. fejl skal udbedres på sælgers regning. Har du ikke enten fået lavet en test eller taget et forbehold fanger bordet og bilen er købt som beset.

Inden du køber er det også en god ide at køre en lang tur i bilen. Ikke bare en tur rundt om hjørnet. Det fortæller dig udelukkende at bilen er i stand til at starte. Du skal ud og køre i mindst 30 min og gerne både en tur på motorvejen og en tur rundt i byen, så du kan afprøve den i forskellige situationer. Evt. fejl skal enten udbedres eller der skal ske en reduktion i prisen på den brugte bil. 

Luk menu